Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα με La Mia Stevia

Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα με La Mia Stevia

60 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

5

Μερίδα/ες

4

Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

Υλικά: για τη βάση:

  • 500 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
  • 120 γρ. φυτικό βούτυρο λιωμένο

για τη γέμιση:

  • 800 ml κρέμα καρύδας (2 κονσέρβες), παγωμένες αποβραδίς στο ψυγείο
  • 1 ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη
  • 125 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 2 κ.σ. κακάο 2 κ.σ. La Mia Stevia

για την επικάλυψη:

  • 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί

Εκτέλεση Συνταγής

Σε μπλέντερ πολτοποιώ τα μπισκότα. Τα βάζω σε ένα μπολ, τα περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο κ ανακατεύω καλά να απορροφηθεί το βούτυρο από τα μπισκότα. Σε μια πιατέλα τοποθετώ ένα τσέρκι κ αδειάζω το μείγμα των μπισκότων. Τα απλώνω κ τα πατικώνω με τα δάχτυλα ώστε να δημιουργηθεί η βάση. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο κ τη βάζω στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί. Χτυπώ στο μίξερ την κρέμα καρύδας ώσπου να αφρατέψει κ να γίνει σα σαντιγί (να γυρνάς δηλ. το μπολ κ να μην πέφτει η κρέμα). Προσθέτω τη στέβια, το κακάο, τη μπανάνα κ ξαναχτυπώ.

Κατόπιν χύνω τη λιωμένη σοκολάτα κ ανακατεύω με μια μαρίζ ώσπου να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Αδειάζω την κρέμα στη βάση, την ισιώνω με τη μαρίζ κ βάζω το γλυκό μου στο ψυγείο να παγώσει. Μετά από 2 ώρες με ένα πιρούνι περιχύνω με τη λιωμένη σοκολάτα, ξαναβάζω στο ψυγείο κ την επόμενη μέρα είναι έτοιμο αυτό το υπέροχο γλυκάκι! Καλή σας απόλαυση!

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και λάβετε πρώτοι τα νέα μας προϊόντα: